Samen business genereren

meetIn┬┤point limburg (mpl) is een onafhankelijke groepering van een 20-tal Limburgse ondernemingen uit diverse business-to- business sectoren.

Ontstaan

meetIn┬┤point limburg (mpl) is een onafhankelijke groepering van een 20-tal Limburgse ondernemingen uit diverse business-to-business sectoren. Het initiatief is gegroeid vanuit de collectieve deelname met de toenmalige GOM-Limburg aan de bedrijvenbeurzen IRC-Hasselt en BKD-Maastricht in 2005.

Bij de opdoeking van de GOM begin 2006 beslisten zeven deelnemende ondernemers om zelf een bedrijvennetwerk op te richten onder de vorm van een vzw. De overige beursdeelnemers sloten zich meteen aan. Uitgangspunt was dat niet alleen beursbezoekers interessant potentieel zijn, maar ook de zakenrelaties van de partners in het netwerk.

Het Vlaams Agentschap Ondernemen engageerde zich om het secretariaat van het netwerk te verzorgen. De leden leveren allerlei benodigdheden en diensten aan gunstvoorwaarden.

Inmiddels richt de vereniging al vele jaren allerhande soorten netwerkactiviteiten in met als voornaamste betrachting business en groei te genereren voor haar leden.

Missie

De leden van meetin'point limburg geloven zeer sterk in de formule van netwerking als hefboom voor zakelijk succes. Een goed opgebouwd netwerk van duurzame, persoonlijke connecties met andere professionals is voor hen onontbeerlijk om hun activiteiten verder uit te bouwen en is een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie.

De leden brengen mekaar in contact met hun relaties en bouwen zodoende het netwerk uit. Ze zijn ervan overtuigd dat de contacten tussen de verschillende bedrijven en organisaties van mpl op termijn ook zullen leiden tot contracten. mpl-leden zijn overtuigd van het basisprincipe van netwerken, nl. eerst geven, later ontvangen.

meetIn'point limburg is een onafhankelijke organisatie. Enkel bedrijven die bereid zijn om hun netwerk open te stellen voor de leden, kunnen toetreden. Concurrenten van de leden worden niet toegelaten.

Tenslotte is meetIn'point limburg een actieve vereniging. Van alle leden wordt een duidelijk engagement en een maximale deelname aan de activiteiten verwacht.